preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i Projekt Drvo

Osnovna škola Josipa Kozarca u Slatini novu školsku 2014./15. godinu započela je u znaku Projekta Drvo. Projekt je nominiran od strane Ministarstva poduzetništva i obrta  za 2014.godinu iz programa „Poduzetnički impuls“, Mjera D1 „Obrazovanje za poduzetništvo, Prioritet 3 „Promocija i učenje za poduzetništvo i obrt“, te su školi odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 33.010.00 kn.

Projekt Drvo osmislile su učiteljice likovne kulture Tatjana Lulić Prpić i prirode Brankica Safin, a u suradnji sa slatinskim Poduzetničkim centrom i ravnateljicom Danijelom Maravić. Projekt Drvo je uvršten u školski kurikulum te će se provoditi tijekom ove i slijedeće školske godine. U projektu su uključeni učenici od 1.-8.razreda.

Ciljevi projekta „Drvo“ su prepoznavanje poduzetničkih atributa, učenje poduzetničkih vještina i povezivanje istih s obavezama osnovnoškolaca, poticanje poduzetničkog načina razmišljanja i pozitivnog odnosa prema kontinuiranom učenju i izgradnji samog sebe, razvoj svijesti o potrebi očuvanja malih obrta i drvnih zanimanja u našem gradu i kraju.

Projekt će se provoditi na razini školskog kurikuluma te programa rada učeničke zadruge „Sekvoja“, kroz edukacije, radionice, izložbe, sajmove, izvanučioničku nastavu i ostale aktivnosti tijekom ove školske godine.

U projektu će biti uključeni učenici osnovne škole i učenici srednje Industrijsko-obrtničke škole, učitelji, roditelji, šira lokalna sredina sa raznim institucijama, tvrtkama i obrtima.

Tijekom ove školske godine u školi će se provoditi paralelno i projekt „Igračka“, gdje će učenici moći razvijati svoje interese, maštu i vještine u dizajniranju drvene igračke - suvenira, koja će imati regionalan pečat i predstavljat će našu školu i slatinski kraj.

Jedan od ciljeva je također i konstruiranje školskog muzeja, koji bi proizašao iz ovog projekta, sa građom predmeta koji bi nastali kroz brojne radionice učenika i roditelja.

 

U Slatini, 13.listopada 2014.

Tatjana Lulić Prpić, prof.


e-Dnevnik

e-Dnevnik za nastavnike

e-Dnevnik za učenike

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

mali DOKU art Bjelovar 2016.

"Tomislav" MD "Bapatuljak" OŠ Josipa Kozarca Slatina

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / www.os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju