2018-05-22 12:06:54

My cultural songs i videokonferencija s Turskom

Učiteljica Engleskog jezika Nadin Cuca, ove je nastavne godine radila s učenicima 4. razreda, uključenim u INA JK'seTwinners, na eTwinning projektima. Od brojnih projekata jedan bismo posebno izdvojili.

Projekt My Cultural Songs osnovan je u veljači ove nastavne godine. Učiteljica Derya Vural iz Turske trebala je partnera kako bi pokrenula međunarodni projekt. Ideja je bila upoznati učenike s drugim kulturama, prehrambenim  navikama, načinima odijevanja te kulturnom baštinom vezanom uz pjesmu i ples. U pokretanju projekta suautor je postala učiteljica Nadin, a partneri su nam postali učitelji iz Turske, Francuske, Španjolske, Rumunjske, Srbije, Italije i Makedonije.

Radili smo u raznim digitalnim alatima. Koristili smo Padlet za predstavljanje škole, također smo pravili ebook koristeći issu alat, izrađivali smo razglednice koje su poslane u Tursku, Rumunjsku i u Makedoniju. Igrajući se kolažom, slagali smo zastave zemalja koje smo imali u skupini za razmjenu. Pravili smo slikokaz prezentaciju o karakteristikama Turske, Makedonije i Rumunjske. Učiteljica Derya napravila je grupu na Facebook-u u kojoj su partneri ostvarili komunikaciju i razmijenili iskustava. Označavali smo svoje škole digitalnim putem na karti Europe, ali najbitnije je što smo uistinu uspjeli s njima komunicirati 17. svibnja 2018. održali smo videokonferenciju s učiteljicom Deryom i njezinim učenicima te još jednom učiteljicom iz njezine škole koja se uključila u projekt. Predstavili su nam se učenici 3. razreda osnovne škole. Svi smo bili u veselom raspoloženju dok smo proučavali njihova tradicionalna jela  i tražili sličnosti s našim jelima i desertima. Turski učenici su nam pjevali pjesme na turskom, a mi smo im uzvratili pjesmom na hrvatskome jeziku. Bilo je to jedno novo i zanimljivo iskustvo svima nama, a s učiteljicom Deryom već smo dogovorili suradnju iduće školske godine. Nakon videokonferencije razmjenjivali smo dojmove i zaključili da nam se svidjelo biti partner ovog projekta.

U nastavku i galeriji pogledajte dio naših uradaka.http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=887

    Učiteljica Engleskog jezika Nadin Cuca

https://issuu.com/skole9/docs/ppt.pptx

https://issuu.com/skole9/docs/my_cultural_songs.pptx

   


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina