2022-12-07 15:44:58 Razredni projekt 3. razreda – Bonton, prehrana i zdravlje Učenici i učiteljice 3. a i 3. b razrednog odjela, u dva posjeta školskoj kuhinji, 1. i 2. prosinca 2022. g., realizirali su 1. dio razrednog projekta posvećenog zdravoj prehrani i primjeni pravila bontona pri blagovanju obroka za stolom, u svom domu ili u restoranu školske kuhinje. „U gostima“ - O važnosti zdrave hrane i slastica na zdravlje djece školskog uzrasta, o postavljanju pribora za jelo i pristojnom ponašanju za stolom, podsjetila nas je i poučila naša kuharica Anđa. „Zdravi doručak“ - Bogato pripremljen stol sa zdravim i svježim namirnicama podsjetio je djecu što bi svakodnevno trebali imati na tanjuru i što jesti kako bi očuvali svoje zdravlje. „Zdrave slastice – Kolači za 5!“ Od svježeg voća, nastala su, na tanjuru, mala umjetnička djela i ukusne slastice. Nakon kraćeg „divljenja“, umočeni u tamnu i vruću čokoladu, u trenu su nestali s pladnjeva svi dijelovi kreativnih uradaka – snjegovići na štapiću, rasplesane gusjenice, ribice, rakovi i pas jazavčar, kriške jabuka i banana prelivene tamnom čokoladom i šarenim mrvicama… A, kolači? Spretne dječje ruke stvorile su fine, jestive i šarene kuglice od smjese koju su pripremile učiteljice. Sve se pojelo u slast! Na kraju su učenici, zajedno sa svojim učiteljicama, počistili stolove od ostataka banana, jabuka i mandarina. U gostima se ne ostavlja smeće! Kroz ove radionice nastojala se promicati veća potrošnju svježih namirnica i češća konzumacija voća i povrća iz domaće ekoproizvodnje. Djeca su poželjela u svakodnevnoj prehrani i na školskom jelovniku med, žgance i svježi sir s vrhnjem.
Našoj kuharici Anđi i svim učenicima 3. a i 3 .b razrednog odjela uručena su priznanja za uložen trud i rad u pripremi i degustaciji zdravog doručka i slastica. Učiteljice: Kata Huber i Gordana Kovač Prilog: Neka fotografije govore više od riječi!
|
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina |